Rekonstrukce bytu _ Kodaňská _ Praha

Návrh vychází z celkového otevření celé dispozice a vytvoření kontinuálně propojeného prostoru. V pravém rohu s oknem, zprostředkovávajícím výhled do části zahrady, vznikla samostatně oddělená ložnice. Čelo postele je zároveň využito jako členěný úložný prostor, nahrazující noční stolky. 

Stěna oddělující kuchyň od ložnice má, ve stropní části, pásové okno, které zprostředkovává přirozené světlo, i za touto příčkou. Příčka oddělující ložnici a obývací prostor je tvořena také sádrokartonovou konstrukcí, ale pouze do, přibližně, jedné třetiny. Zbytek této příčky je dostavěn luxfery, které celému prostoru dodávají retro nádech v moderním pojetí. Stínění v ložnici funguje jako systém posuvných závěsů, které korespondují s celým designem.Kuchyňské sestavě je věnována celá příčná stěna, která plynule přechází do niky, která je využitelná jako sezení a funguje jako lavice k jídelnímu stolu z jedné strany. Kuchyňská linka je doplněna o ostrůvek v prostoru, který taktéž přechází do jídelního stolu, s židlemi, naproti nice.

Optické a funkční propojení vzniká mezi jídelním a obývacím prostorem. Design celého návrhu se nese v jemných odstínech bílé, světle šedé a olivově zelené barvy. Symbiotickým doplněním materiálů je efektivní použití dřeva na podlaze a světlého dřeva na některých prvcích úložných prostorů. Vizuál celého projektu má působit jako svěží a nadčasový návrh, který zdůrazňuje originální detaily, jako použité luxfery nebo sofistikované využití vytvořených prostor, i v takto plošně menším bytě. 

Kuchyňský prostor
Obývací prostor
Vstupní chodba s pracovnou
Koupelna
Ložnice
Materiálová paleta
Axonometrie
Axonometrie
Půdorys
Řezy

© 2021 mh architects atelier s.r.o.

  • social-facebook-outline
  • instagraam-black-icon