Kulturní centrum Rabštejn, Kostelec nad Orlicí

Soutěžní návrh Kulturního centra Sdruženého Klubu Rabštejn není jen fasáda v rohu náměstí. Je to vstupní brána do nádherného parčíku za městským úřadem. Je to spojovací článek mezi náměstím, kostelem, parkem a ulicí Komenského ve spodní části města. 

Dům reaguje na nevyvážené umístění ve městě ladnou otočkou o 180°. Své poloze v rohu náměstí nastavuje záda, holá, čistá, jednoduchá, jasně mluvící o své kulturní náplni. Nechce však být odtažitý. Svou tvář neskrývá, pouze ji otáčí do krásné zahrady za městským úřadem, kde však nechce být sám, proto se odstrkuje od původní zástavby, aby za sebou krátkou průrvou vpustil všechny, kteří mají zájem. 

Své skromné útroby nedefinuje s konečnou přesností, nechává prostor fantazii, variabilitě a změně. Kavárna a výstavní sál jsou místa propojeny nejen mezi sebou, ale i s venkovním zeleným prostředím. Jako oporu jim, ale i velkému sálu, dává mobilní skládací prvek přisáli, rozšiřující to, co je zrovna potřeba.